Teleperformance Nordic Göteborg

Är du intresserad av kundtjänst och vill utvecklas inom försäljning? Då har vi jobbet för dig! Just nu söker vi fler medarbetare till vår försäljningsavdelning. 

Vem trivs här?

Som kundservicemedarbetare åt Telia arbetar du över telefon och internet med att lösa frågor och funderingar som deras privatkunder har. Vi tror att du som vill vara en del av vårt team är en person som trivs med att hjälpa andra, har god förmåga att ta ansvar och gärna ser lösningar i stället för problem. Du trivs i en snabb, ung organisation och du gillar att samarbeta i team.

Det är viktigt att du talar och skriver flytande svenska samt att du behärskar engelska i tal och skrift. Det är också bra om du har goda datorkunskaper då du kommer att arbeta i olika kundsystem som vi lär upp dig i. 

Vad får du?

Du och ditt team sitter i ett öppet kontorslandskap i fräscha lokaler centralt beläget vid Masthuggstorget. Arbetstiderna är förlagda till vardagar mellan 08:00-19:00 och dina arbetspass schemaläggs mellan dessa tider.

När du börjar hos oss får du all utbildning du behöver för att kunna göra ett bra jobb. Du arbetar i nära samarbete med kollegor och med duktiga teamledare på plats som finns till hjälp att svara på frågor och stötta dig i ditt arbete.

  • Lön enligt kollektivavtal
  • Lunchförmåner genom Rikskortet
  • Friskvårdsbidrag så du kan vara aktiv utanför jobbet
  • Utbildning för din roll och ditt uppdrag
  • Tävlingar och happenings som ett återkommande inslag på kontoret

Vi ger dig goda utvecklingsmöjligheter!

Du kommer hantera kundfrågor inom en rad olika områden. Din fokus är att besvara och hjälpa Telias kunder med deras frågor kring tex fakturor, mobiltelefoni, abonnemang och mobilt bredband på ett riktigt bra sätt. Du arbetar också aktivt med merförsäljning så att kunderna alltid kan känna sig trygga i att de har de bästa och mest uppdaterade produkterna och tjänsterna som passar för just dem.

Genom jobbet får du bra möjligheter att utveckla dina förmågor kring problemlösning, att kommunicera pedagogiskt och koncist, arbeta målinriktat och att ha ett bra samarbete med kollegor – perfekta erfarenheter att få med sig i ryggsäcken!

TELEPERFORMANCE GER DIG RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR ATT LYCKAS I DIN KARRIÄR

Teleperformance är världsledande inom kundservicebranschen. Vi arbetar med en rad välkända varumärken och företag vilket betyder att du har riktigt goda möjligheter att utvecklas hos oss. Du kan dels utvecklas inom ditt uppdrag genom att successivt ansöka om att växla roll i takt med att du blir mer erfaren, men du kan också prova andra uppdrag om du blir sugen på nya utmaningar. Dessutom kan du söka roller på våra andra kontor i Norden och ute i världen om du i framtiden är intresserad av att helt byta miljö.

Lokalt driver vi ett utbildnings-program varje år för medarbetare som vill växa i sin karriär där du kan lära dig mer om ledarskap och coaching. Vi är också mycket engagerade i att erbjuda en bra och rolig arbetsmiljö och arrangerar därför regelbundet sociala aktiviteter för dig och kollegorna, till exempel sportturneringar, personalfester, aktiviteter inom välgörenhet och miljö och mycket mer!

VI TILLSÄTTER LÖPANDE INFÖR START I DECEMBER OCH JANUARI– ANSÖK IDAG!

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 15
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/241
Publicerat 2018-11-15
Sista ansökningsdag 2018-12-15

Return to job vacancies